لیست پردرآمدترین شغل ساختمانی

معرفی پردرآمدترین شغل ساختمانی

1_برقکار ساختمان

2_نصاب آسانسور

3_شغل هوشمند کردن ساختمان

4_نصاب دوربین مداربسته

5_نصاب اعلام حریق

1- برق کار ساختمان

تکنسین های برق طیف وسیعی از دانش و مهارت های لازم را دارا هستند که در بسیاری از جنبه های ساخت و ساز کاربرد دارد.

پیمانکاران هنگامی که مجوز ساخت و ساز مکانی را دریافت می کنند، نیازمند تکنسین های برق جهت مونتاژ، نصب و تعمیر سیم های برق هستند.

علاوه بر این، تکنسین های برق باید از مهارت کنترل وسایل و تجهیزات به کار برده شده در ساختمان برخوردار باشند.

از آنجا که در بسیاری از بخش های صنعت ساخت و ساز به برق نیاز داریم، می توانید در پیمانکاری و تعمیر و نگهداری موارد مرتبط با برق در ساخت و ساز، شغل مناسبی پیدا کنید.

اگر تجربه و تخصص کافی دارید، تبدیل شدن به یک پیمانکار مستقل در زمینه برق ساختمان، ممکن است گزینه ای باشد که می توانید به آن فکر کنید.

یکی از اصلی ترین بخش های هر ساختمان سیستم برق است.

با کمک سیستم برق روشنایی محیط و فضاهای مختلف تامین می گردد و سیستم های دیگر مانند تهویه، امنیت و ایمنی فعالیت می کنند.

یک برقکار وظایف مختلفی برعهده دارد که از مهمترین آنها می توان به آنالیز، بررسی، نصب، تعمیر، سرویس و نگهداری سیستم های برقی گوناگون اشاره کرد.

همانطور که می دانید صنعت ساختمان رو به رشد بوده و هر سال بر تعداد ساختمان های جدید افزوده می شود.

همچنین ساختمان های قدیمی نیز نیاز به بازسازی و تغییر سیستم های برقی خود پس از مدت زمان مشخصی دارند.

به همین خاطر بازار کار برق ساختمان رونق خوبی داشته و افراد با کسب مهارت های لازم و اخذ مدرک معتبر می توانند به راحتی در آن مشغول به فعالیت شوند.

میزان درآمد برق کشی ساختمان را نمی توان به صورت دقیق مشخص کرد اما این حرفه جزو پردرآمدترین مشاغل فنی حوزه ساختمان محسوب می شود. هرچقدر میزان مهارت، توانایی، دانش، تخصص و تجربه افراد در این حرفه بیشتر باشد، مشتریان بیشتری را می توانند جذب نموده و در نتیجه به درآمد بیشتری دست پیدا خواهند کرد.

2- نصاب آسانسور

در گذشته الزامی جهت راه اندازی آسانسور در ساختمان های چند طبقه وجود نداشت.

اما امروزه طبق قوانین و مقررات ساخت و ساز، ساختمان های بیش از دو طبقه باید آسانسور داشته باشند.

از آنجایی که آپارتمان نشینی در حال ترویج است و بیشتر ساختمان های جدید به صورت مرتفع و چند طبقه با تعداد واحدهای زیاد ساخته می شوند، نیاز به آسانسور به شدت وجود دارد.

همین امر موجب شده که برای راه اندازی آسانسور، نیاز به افراد متخصص و حرفه ای در این زمینه احساس شود.

زیرا راه اندازی آسانسور از اهمیت زیادی برخوردار بوده و برای حفظ ایمنی افراد باید کاملا دقیق و اصولی صورت بگیرد.

این امر نیز فقط از افراد آموزش دیده که تجربه کافی دارند بر می آید.

بنابراین می توان حرفه راه اندازی آسانسور را در لیست پردرآمدترین شغل های ساختمانی قرار داد.

شما می توانید با گذراندن دوره های آموزشی و کسب مهارت ها و مدرک معتبر و تجربه لازم، وارد بازار کار شده و از فرصهای شغلی مختلف مانند راه اندازی، سرویس و نگهداری و تعمیر آسانسور، استخدام در شرکت های تولید کننده آسانسور نهایت بهره را ببرید.

آینده شغلی نصاب آسانسور

آینده صنعت نصب آسانسور در ایران امیدوار کننده به نظر می رسد. با افزایش جمعیت کشور، شهرنشینی سریع و تاکید دولت بر نوسازی، انتظار می رود تقاضا برای خدمات نصب آسانسور همچنان افزایش یابد. در نتیجه آینده شغلی نصابان آسانسور در ایران روشن است.

انتظار می رود رشد بازار نصب آسانسور در ایران برای بسیاری از افراد فرصت شغلی ایجاد کند.

به گفته کارشناسان صنعت، پیش بینی می شود صنعت نصب آسانسور در ایران از سال 2021 تا 2026 با CAGR 6.3 درصد رشد کند و هزاران فرصت شغلی برای نصاب آسانسور ایجاد کند.

علاوه بر این، انتظار می‌رود پیشرفت‌های فناوری آسانسور فرصت‌های شغلی جدیدی را برای نصابان آسانسور ایجاد کند.

توسعه آسانسورها و پله‌های برقی هوشمند که از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های یادگیری ماشین استفاده می‌کنند، انتظار می‌رود که انقلابی در آسانسور ایجاد کند.

صنعت نصب و راه اندازی، نیاز به نصابان ماهر آسانسور را ایجاد می کند که بتوانند این سیستم های پیشرفته را نصب، نگهداری و تعمیر کنند.

علاوه بر این، نیاز به نصاب آسانسور که در زمینه قوانین ایمنی و زیست محیطی آموزش دیده اند نیز در حال افزایش است.

دولت ایران مقررات سختگیرانه ایمنی و زیست محیطی را برای صنعت ساختمان از جمله نصب آسانسور اجرا کرده است

در نتیجه، نصابان آسانسور که دانش تخصصی در قوانین ایمنی و محیط زیست دارند، تقاضای بالایی دارند.

علاوه بر این، آینده شغلی نصابان آسانسور در ایران به کار نصب و نگهداری محدود نمی شود.

با تجربه و آموزش بیشتر، نصابان آسانسور می توانند به سمت نقش های نظارتی پیش بروند، جایی که نصب و نگهداری آسانسورها را در ساختمان های تجاری بزرگ مدیریت و نظارت می کنند.

نصب آسانسور نیز یک مهارت بسیار تخصصی است و نصابان آسانسوری که در این زمینه تخصص کسب کرده اند به طور بالقوه می توانند به عنوان مشاور یا مربی فعالیت کنند و دانش و تخصص خود را در اختیار سایرین در این صنعت قرار دهند.

3- هوشمند کردن ساختمان

صنعت ساختمان سازی صنعتی است که همیشه در حال پیشرفت است و یکی از مسائلی که در پیشرفت خانه ها و ساختمان های مختلف تاثیر بسزایی داشته است، بحث هوشمندسازی آن ها می باشد.

هدف سیستم ها و تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، فراهم آوردن آسایش و امنیت برای ساکنین این ساختمان ها است.

یک ساختمان هوشمند ساختمانی است که تمام تجهیزات آن مانند برق و سیستم های الکتریکی، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، موتورخانه، درب و پنجره ها، دوربین های امنیتی

توسط یک سیستم جامع و یکپارچه مدیریت و کنترل می شوند.

در خانه هوشمند شما به راحتی می توانید همه چیز خانه را از هر جایی که هستید به راحتی کنترل کنید.

در سال های اخیر افراد بیشتری علاقمند به استفاده از سیستم هوشمند سازی برای ساختمان های مختلف مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی، باغ و ویلا، مراکز درمانی، سازمان ها، هتل ها، رستوران ها شدند.

این شغل جزو مشاغل آینده دار محسوب می شود که می تواند درآمد بسیار بالایی برای فعالان در این حوزه به همراه داشته باشد.

تاریخچه هوشمندسازی

به‌ طور کلی فرایند اتوماسیون و هوشمندسازی از اوایل قرن بیستم و زمانی که تکنولوژی‌های کامپیوتری پیشرفت کردند مطرح شد و از همان زمان بود که به‌صورت جزئی برخی از فرایندها به‌صورت خودکار در آمدند.

در ابتدا فرایند هوشمندکردن تجهیزات مختلف تنها شامل اتوماسیون و خودکار کردن عملیات تکراری بود که در گذشته توسط انسان‌ها و نیروی انسانی انجام می‌شدند.

با این‌ وجود پس از گذشت مدت‌زمانی و پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی شاهد آن بودیم که تجهیزات هوشمند قادر به انجام فعالیت‌های پیشرفته‌تر نیز بودند.

آن‌ها می‌توانستند بسیاری از فعالیت‌های مختلف را که دارای پیچیدگی‌های زیادی بودند انجام دهند و نحوه انجام آن‌ها نیز به این شکل بود که ابتدا داده‌ها را جمع‌آوری کرده و سپس از روی این داده‌ها یاد می‌گرفتند که چگونه باید یک فعالیت مخصوص را انجام دهند.

رفته‌رفته همراه با تحول دیجیتال، این تکنولوژی‌های پیشرفت کرده و وارد سطوح جدیدتری از دشواری شدند به‌ طوری‌ که امروزه شاهد آن هستیم که در بسیاری از موارد تجهیزات هوشمند می‌توانند عملکردی بسیار بهتر از انسان را در فعالیت‌های پیچیده از خود نشان دهند.

شاید عملیات هوشمند سازی دارای تاریخچه چندان طولانی نباشد؛

ولی در چند سال اخیر به علت پیشرفت‌های بزرگی که در و اینترنت اشیا رخ‌ داده است، شاهد انفجار تکنولوژی‌های این حوزه بوده‌ایم.

اولین فعالیت‌هایی که به‌صورت رسمی در زمینه‌های هوشمندکردن تجهیزات به شکل امروزی اتفاق افتاد، فعالیت‌های مربوط به شرکت IBM بود که موفق شد قطعه‌ای را طراحی کند که می‌توانست عملکرد نادرست مین فریم‌ها را شناسایی کند. این مسئله به سال 1992 میلادی بازمی‌گردد.

4- نصاب دوربین مداربسته

سیستم نظارتی یکی کاربردی ترین و مهمترین تجهیزات امنیتی برای ساختمان های مختلف محسوب می شود.

در گذشته از دستگاه نظارتی بیشتر برای ساختمان های تجاری و اداری استفاده می شد، اما ضرورت تامین امنیت باعث شده در ساختمان های دیگر مانند منازل مسکونی ویلایی یا آپارتمانی، باغ  نیز نصب دوربین مدار بسته صورت بگیرد.

با استفاده از دستگاه نظارتی افراد می توانند از نظر امنیت مالی ساختمان خود اطمینان حاصل کرده و دیگر نگرانی بابت سرقت، رفت و آمدهای مشکوک  نداشته باشند.

روز به روز بر میزان استفاده از سیستم نظارتی در صنعت ساختمان سازی افزوده می شود و افراد زیادی نیز به دنبال کسب مهارت های نصب آن هستند.

انواع دوربین مداربسته
از نظر نوع سیگنال:

-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره

از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:

-دوربین های دام dome
-دوربین های صنعتی
-دوربین های مینیاتوری
-دوربین های مادون قرمز ir
-دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)

از نظر قاب و پوشش:

-دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
-دوربین های مخفی
-دوربین های قاب فانتزی

5- نصاب اعلام حریق

یکی از مقررات و قوانین مهم در صنعت ساختمان سازی، رعایت حداکثری موارد ایمنی است.

آتش سوزی یکی از اتفاقات و بلایای غیر قابل پیش بینی بوده که می تواند خسارت های جانی و مالی جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

از این رو در سال های اخیر قوانینی وضع شده که مطابق با آنها ساختمان ها به ویژه ساختمان های بزرگ مانند برج های مسکونی و اداری، مراکز عمومی همچون بیمارستان ها و مراکز آموزشی، هتل ها، فروشگاه های تجاری و پاساژها باید از سیستم های اعلام حریق و اطفا آن برخوردار باشند.

از آنجایی که تعداد این ساختمان ها نیز روز به روز در حال افزایش است، نیاز به افراد متخصص در زمینه نصب اعلام حریق احساس می شود.

بر همین اساس می توان گفت نصب اعلام حریق یکی از مشاغل فنی پردرآمد در حوزه ساختمان است.

برای ورود به بازار کار این حرفه شما باید آموزش های لازم را دریافت کرده و مهارت ها و دانش مربوطه را فرابگیرید.

پس از گذراندن دوره های آموزشی نصب اعلام حریق و اخذ مدرک معتبر می توانید در شرکت های اجرا کننده سیستم های ایمنی ساختمان، شرکت های تولید کنند قطعات و تجهیزات اعلام حریق فعالیت کرده و یا به صورت شخصی یک مجموعه نصب اعلام حریق راه اندازی کنید و به کسب درآمد بالا بپردازید.

سیستم آشکارسازی و اعلام حریق آدرس پذیر همانند سیستم متعارف از پرکاربردترین سیستمهای اعلام حریق می باشد.

که هر یک از تجهیزات درون لوپ آدرس پذیر دارای یک آدرس منحصر به فرد بوده و وضعیت تجهیزات از روی کنترل پنل مرکزی قابل روئیت می باشد.

نوع آدرس دهی تجهیزات اعلان حریق در برندهای مختلف متفاوت است و هر برند روش خاصی خود را دارد.

برخی از آنها به صورت دستی آدرس دهی می شوند؛ برخی از طریق دستگاه پروگرامر و برخی دیگر نیز از طریق کنترل پنل مرکزی آدرس دهی می شوند.

 

منبع:ساختمان نوین

علی اسدی

دیدگاهتان را بنویسید